miercuri, 8 decembrie 2010

Sindicatul agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania in parteneriat cu Institutul National de Asistenta pentru Cetateni cauta parteneri / colaboratori / sponsori pentru intiativa de infiintare la nivel national a unei asociatii a bio-agricultorilor.



Cei care doresc sa ne sprijine financiar, pot dona 2% din impozitul platit catre stat anul trecut. Procedura este simpla: completati declaratia 230 pe care o gasiti aici, sau ne trimiteti un mail la inaccdr@yahoo.com iar noi va trimitem formularul impreuna cu instructiunile de completare si alte informatii utile.


CE INSEAMNA 2% ?

Prin completarea Declaratiei 230 si depunerea ei la Administratia Fiscala din localitatea dumneavoastra, redirectionati 2% din profitul platit catre stat anul trecut catre o organizatie non-profit.
De ce e bine sa faceţi asta?
- Nu vă costă nimic!
- Contribuiţi la eficientizarea cheltuirii banului public - deci al dvs.!
- Puteţi ajuta la rezolvarea unei probleme din comunitatea dvs. direcţionând 2% către o organizaţie care lucrează în acel domeniu.
- Vă puteţi asigura că acei bani rămân în comunitatea dvs. direcţionându-i către o organizaţie locală.
- Puteţi ajuta oameni în nevoie direcţionând 2% către o organizaţie care lucrează pentru ei!

Pentru alte tipuri de donatii, colaborari sau parteneriate nu ezitati sa ne contactati la adresa de mail mai sus mentionata.

Va multumim pentru sprijin si credem ca impreuna cu dumneavoastra actiunea noastra va avea succes.

6 comentarii:

  1. Ideea unei asociatii a bioagricultorilor, mai ales gradinarit ecologic, mi se pare interesanta. Aveti masuri concrete de punere in aplicare? Cred ca ar fi bine sa ne puneti in legatura pe toţi aceia care v-am trimis mesaje de sprijin din aceeaşi localitate, in felul acesta s-ar putea coagula unele nuclee teritoriale ale viitoarei asociatii, ne-am putea ajuta reciproc (seminte, utilaje, sfaturi, etc) pe plan local.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Horia Nitescu, mai intai va rog sa imi permiteti sa imi exprim respectul pe care il am fata de dumneavoastra; oameni cu calitatile dumneavoastra au facut, dea lungul timpului, ca noi romanii sa nu disparem ca popor in ciuda vicisitudinelor sortii/istoriei.
    Initiativa Sindicatului nostru (o picatura in ocean) de a infiinta la nivel national o Asociatie a agricultorilor bio este doar la inceput insa continua ideea reformei morale, sociale si politice de care are nevoie Romania, idee promovata de Sindicatul nostru inca de la infiintare, 15.ian.2006.
    Acesta este secretul succesului tarilor din Europa Occidentala; fiecare cetatean se simte membru activ al societatii si....in functie de pozitia sociala pe care o ocupa...PARTICIPA ACTIV LA VIATA CETATII! Nu este doar figurant, doar sluga, doar sclav!
    Din punctul de vedere al Sindicatului nostru credem ca A VENIT VEMEA SA FACEM SI NOI LA FEL.
    De aceea, initiativa infiintarii Asociatiei producatorilor bio este facuta publica de la inceput, Statutul si celelalte documente necesare bunei funtionari ale Asociatiei sunt prezentate sub forma de "ciorna/proiect" TOTI fiind invitati sa vina cu propuneri! Dar sa vina cu propuneri ca stapani nu ca slugi!!! Ca stapani ai propriului viitor; al viitorului lor si al urmasilor lor.
    Noi acum facem doar o propunere! Sa invatam sa fim noi insine, sa invatam sa fim liberi! Sa ne construim propriul viitor pornind de la ceea ce ne-au transmis si ne transmit stramosii nostrii de multe mii de ani.
    Cu multa stima si respect, Manole Benieamin.

    RăspundețiȘtergere
  3. fiind consumator si provenind dintr-o zona rurala (inainte de a ma muta la oras), stiu ca sunt mari diferente intre produsele agricole/legumele cultivate traditional si cele tratate intens cu produse chimice de orice natura (stimulatori, erbicide, insecticide etc.) in vederea obtinerii de castiguri mari/imediate.

    in acest context si avand numeroase discutii cu diverse persoane despre avantajele agriculturii bio (chiar ma gandeam la un moment dat sa ma implic intr-un asemenea proiect, ca partener), ma intereseaza sa aflu mai multe informatii despre proiectul de infiintare in Romania a Asociatiei bio-agricultorilor.

    ca atare, daca este posibil, va rog sa imi transmiteti un material cat mai amplu pe aceasta tema (totodata, sun interesat si de materiale din care sa rezulte experienta altor tari in acest domeniu).

    va multumesc anticipat!

    Costel Panai

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna dimineata,
    Mai intai doresc sa imi cer scuze ca va raspund atat de tarziu.
    Daca sunteti interesat de activitatea noastra si doriti sa urmariti / contribuiti la activitatea desfasurata de sindicatul nostru, va rugam sa accesati siturile noastre:
    http://cultivatoriidirectidinromania.blogspot.com - situl sindicatului agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania
    http://groups.yahoo.com/group/taranul_roman - clubul Taranul Roman

    Aici veti gasi mai multe informatii.
    Asteptam propunerile dumneavoastra cu interes.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihaela Cuciureanu26 decembrie 2010 la 11:46

    Buna ziua! Sunt MIhaela Cu ciureanu si doresc sa ma inscriu in asociatia care o reprezentati. Daca imi puteti trimite mai multe detalii.
    O zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  6. Craciun Fericit !

    In momentul de fata suntem in faza de elaborare a statutului si a regulamentului intern de functionare. Din pacate, datorita sarbatorilor de iarna, documentatia inca nu este definitivata.

    Va rugam sa vizitati situl noastre si sa ne transmiteti eventualele observatii privind activitatea asociatiei. De asemenea va puteti inregistra in Clubul Taranul Roman http://groups.yahoo.com/group/taranul_roman unde putem discuta deschis, ideile dumneavoastra.

    Ideea noastra este sa existe cat mai multe asociatii pe plan local inregistrate juridic, care sa aiba ca activitate protejarea si sprijinirea agriculturii biologice iar asociatia CULTAGRIBIO sa le reprezinte la nivel national si international. Aceste asociatii vor avea autonomie juridica si fiscala (bineinteles ca vor trebui sa respecte anumite prevederi ale statutului asociatiei noastre in momentul aderarii) si vor delega un membru care sa faca parte din Adunarea Generala a CULTAGRIBIO.

    De asemenea, va rugam, ca in limita posibilitatilor, sa cautati in zona dumneavoastra posibili colaboratori si/sau parteneri pentru aceasta asociatie.

    In speranta unei colaborari de succes, primiti, va rog, distinsele mele consideratii.

    Un an nou fericit si plin de realizari va ureaza

    Manole Silviu
    Secretar al sindicatului agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania
    Secretar al Insitutului National de Asistenta pentru Cetateni

    RăspundețiȘtergere